Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Seyhan’da sözde değil, özde “Sıfır atık”

Seyhan’da sözde değil, özde “Sıfır atık”

Kâğıt atıklar sayesinde 404 bin 600 ağaç kurtarıldı

Plastik atiklar geri dönüstürüldü 45 bin 784 litre akaryakit tasarruf edildi

Seyhan Belediyesi atik olusumunun engellenmesi, en aza indirilmesi, kaynaginda ayri toplanarak geri dönüsüme kazandirilmasi amaciyla 12 Temmuz 2019 tarihinde uygulanmaya koydugu “Sifir Atik Yönetmeligi” ile kâgit türevi atiklardan elde edilen kazanimlarla 404 bin 600 agacin kesilmesini önledi.

ATIK YÖNETIMINDE YENI DÖNEM

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in üzerinde titizlikle durdugu atiklarin geri dönüsümü projesi kapsaminda geçen yil uygulanmaya baslanan “Sifir Atik Yönetmeligi” aradan geçen bir yilin ardindan olumlu sonuçlarini vermeye basladi. Atik olusumunun engellenmesi, en aza indirilmesi, kaynaginda ayri toplanarak geri dönüsüme kazandirilmasi, israfin önlenmesi ve dogal kaynaklarin daha verimli kullanilmasini amaçlayan “Sifir Atik Yönetmeligi” uygulamasi ile “atik Yönetimi”ne yeni bir boyut kazandirilmisti.

53 BIN 526 TON GERI DÖNÜSTÜRÜLEBILIR ATIK DEGERLENDIRILDI

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan yürütülen geri dönüsüm çalismalari kapsaminda kurulan 'Sifir Atik Yönetim Sistemi' çerçevesinde 12 Temmuz 2019’dan bu güne toplamda 53 bin 526 ton degerlendirilebilir atik toplandi. 'Sifir Atik Yönetim Sistemi' çerçevesinde toplanarak ekonomiye kazandirilan geri dönüstürülebilir atiklar sayesinde, toplanmadiklari zaman olusabilecek karbon saliniminin önüne geçilerek hem hava kalitesinin iyilestirilmesi hem de iklim degisikliginin önüne geçilmesi anlaminda katki saglandi.

23 BIN 800 TON KÂGIT ATIK TOPLANDI

'Sifir Atik Yönetim Sistemi' çerçevesinde toplanan atiklardan 23 bin 800 ton kâgit ayristirildi. Kâgit atiklarin dönüsümü sayesinde 404 bin 600 agacin kesilmesi önlenmis oldu. Ayrica 17 bin 562 ton plastik atigin ayristirilarak geri kazandirilmasi sonucu 45 bin 784 LT Akaryakit tasarrufu saglandi. 6 bin 374 ton cam atigi ile de 7 bin 648 ton cam üretiminde kullanilan hammadde tasarrufu, 5 bin 785 ton metal atik ile de 7 bin 520 ton metal üretiminde kullanilan hammadde tasarrufu saglandi.

AKAY “ATIKLARI AYRISTIRIP DOGANIN KORUNMASINA DA KATKI VERIYORUZ”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, geri dönüsüm projelerinde öncü olmaya devam edeceklerini söyledi. Baskan Akay “Atiklari ayristirarak doganin korunmasina katki veriyor ve geri dönüsüm sayesinde üretilen atiklarin hammaddeye dönüstürülmesiyle tasarruf sagliyoruz. Ilerleyen süreçte atiklari kaynaginda ayristiracak projelerimizi hayata geçirerek bu alanda ciddi bir atilim yapacagimizi düsünüyorum” dedi.

 



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli